Nemcsak anya

Nemcsak anya

Minőségi időtöltés a kezdetektől

2016. december 28. - Nemcsak anya

Még Babu a pocakomban volt, amikor azon gondolkodtam, hogy oké, oké, hogy itt lesz velünk, de mit fogunk egész nap csinálni??? Szerencsére nagyon sok érdekes és szórakoztató dolog van, amit már néhány hónaposan is "játszhatunk" a babával. Fellistázom az általunk nagyon kedvelt programokat, minőségi foglalkozásokat. Ezeknek csak a képzelet szab határt.

1) Baba-mama torna. Szerencsém volt, mert egy közeli fitness teremben van baba-mama torna. Babu így elég hamar közösségi életet kezdett élni. 3 hónaposan kezdtük a tornát. Ebben a korban még vígan átaludta az egészet, és így mindent beleadva tornázhattam. Később már ébren volt, és figyelt. Mára pedig már vígan játszik a kortársakkal. Szeretjük nagyon! 

2) Babamasszázs. A védőnőnk indított egy 3 alkalmas babamasszázs tanfolyamot, ahol az anyukák el tudták sajátítani a szakszerű fogásokat. Az összes baba imádta ezt. Itthon is kiváló babás időtöltés volt. Apukákat is érdemes megtanítani. Gyorsan megnyugszik tőle a baba. Plusz cukiság, ahogy a pár hetes, hónapos porontyok élvezik a kényeztető masszázst. Akinek nincs lehetősége ilyen tanfolyamra menni, az Interneten is kutathat. Azok is alkalmasak lehetne pár fogás elsajátítására. 

feet-2_4x3.jpg

3) Ringató foglalkozások. Szintén helyi adottság, hogy tőlünk nem messze van heti egyszer Ringató foglalkozás, ahol mondókákat, verseket, énekeket tanulunk, és ölbeli játékokkal szórakoztatjuk a kicsiket. Imádja a legtöbb baba. Arról nem is beszélve, hogy itthon, amikor nyűgös Babu, elég elmondani pár mondókat, és máris jobb kedve lesz tőle. 

15540278_1317655114945434_1528209400_o.jpg

4) Olvasás a parkban, játszótéren. Sokat sétáltunk/ sétálunk. Az első 6-8 hónapban kimentünk egy közeli parkba egy könyvvel, és ott a friss levegőn olvastam fel mesét, verset Babunak. Látványosan figyelte, hogy mi történik, és levegőn is voltunk. 

5) Mese-mese-mese. Természetesen az otthoni meseolvasás is felkerült a listára. Tény, hogy eddig hosszú időre nem kötötte le Babut (most 11 hós). 

6) Digitális mondókázás. A mondókás könyvekből a mondókákat rögzítettem a telefonomon, így akár utazás közben is elő tudom venni, mint egy joker, ha már végképp elege van az utazásból Babunak. Szintén megnyugtatóan hat rá, és nyerünk vele egy kis időt. 

7) Elég sok mondókás, zenés CD-t beszereztem, és ezeket közösen hallgattuk/ hallgatjuk. Én magam találtam ki hozzá ölbeli játékokat. Néha csak a nappaliban "ugrálunk" egy-egy kedvenc dalunkra. 

8) Babakoncert. Többször jártunk már babkoncerten, ami a Művészetek Palotájában vagy a MÁV Szinfónikusok próbatermében van meghirdetve. Szintén helyi adottság, hogy Budapesten élünk, és van erre lehetőségünk. 

 

zene-bobitamini_1.jpg

9) Élő zene. Szerencsére Apa játszik tangóharmonikán, így itthon is elő-előkerül a hangszer. Szintén kiváló időtöltés, hogy Babut megismertetjük a zenével, és a hangszerrel. 

Minőségi időtöltést kívánok! :)

 

Nemcsak anya 

A bejegyzés trackback címe:

https://lazababa.blog.hu/api/trackback/id/tr5612078099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsifazi 2017.01.03. 17:08:35

És milyen nótákat szeret tangóharmonikán Babu? :)

Nemcsak anya 2017.01.03. 20:03:56

Apa "tollából" minden jól szól ;)
süti beállítások módosítása