Nemcsak anya

Nemcsak anya

Jön a baba, de kicsi a lakás

Lakberendezési tippek aprócska lakáshoz

2016. augusztus 25. - Nemcsak anya

Babu érkezése előtt nem akartunk lakást venni. Épp elég volt az esküvőt és a nászutat "kipihenni" anyagilag. 36 négyzetméter, 1,5 szoba, erkély nélkül, Budapest. Ez a lakásunk. 

Már elmondhatom, hogy sikeres volt az átalakítás, amire nem ment rá a gatyánk. Pár tipp, és fotó, hogy hogyan férünk el most. 

1) Ahová csak lehetett, oda szekrényeket, polcokat szereltünk. Mennyezetig van szekrény az előszobában, és a plusz polcok csak úgy nyelték el a könyveket, egyéb cuccokat, amelyektől sem a férjem, sem én nem akartunk megválni. 

 

konyhabol_eloszoba.jpg

2) Sokat játszottunk a színekkel. Próbáltunk nagyítani a téren. Bátran nyúltunk a napsárgához, a krémes színekhez is. Ajánlom mindenkinek, hogy legyen bátor az élénk színeket illetően. 

3) A nappaliban kicseréltettük a padlót. A hajópadló típusú, hosszában erezett segít megnyújtani a teret. 

4) A szőnyegek elvették a teret, ezért ezeket feltekertük és elraktuk későbbre. 

5) Ahová csak lehet, oda világítást szereltünk. Értsd: mivel sok a bútor, és mindenhol van valami, ezért szükséges volt extra fényforrást bevetni, hogy ne érezzük összenyomva magunkat. 

6) A babás dolgokat is sikerült megoldani. Kád hiányában ki kellett találni, hogy hol fürdessünk. Készült egy "fürdető szekrény" egy asztalos által. Ez szekrénynek van álcázva, de ha kinyitod, akkor egy bútorlap van benne, amit ki lehet hajtani, és ez a felültöltős mosógép tetejére hajlik rá. Erre mehet a babakád és bele a bébi :) 

 

20160817_125427_1.jpg

20160817_125453_1.jpg

20160817_125509_1.jpg

20160817_125523.jpg

7) A pelenkázó is nagy kérdés volt. Külön pelenkázónak nem volt hely, ezért a megoldás a szekrény oldalára felcsatolható pelenkázó lap, ami fel és le lehet csukni. Lehajtott állapotában a kiságyon nyugszik, és így lehet pelusozni a bébit. 

felszoba.jpg

8) A félszoba lett a gyerekszoba, és ugye itt is kicsi a hely. De azért azt éreztem, hogy ide is kellene egy ágy arra az esetre, ha Babuval kell töltenem az éjszakát. Javaslom, hogy a gyerekszobába legyen egy plusz fekvőhely, mert erre szükség lehet. Továbbá szoptatásra is kiváló. Gondolkodhatsz kis kanapéban vagy fotelágyban. 

9) Azt is meg kellett oldani, hogy a felnőttek hol aludjanak. Hát vettünk egy sarokülő garnitúrát a nappaliba, ami alvásra is alkalmas. Erre vettünk egy fedőmatracot. Az alvással nincs gond. A napi szintű ágyazással igen, de valamit valamiért. 

10) Hová tegyük a fedőmatracot??? Több hétig volt az eredeti csomagolásban a fedőmatrac, mert nem mertem kibontani. Féltem, hogy nem fogom tudni elrakni, ha egyszer megszabadul a gyári csomagolástól. Erre kitaláltam, hogy varrjunk neki egy zsákot. Egy közeli bútortextil üzletben ez meg is valósult. Azóta a kanapé párnákkal harmonizáló textil zsákból les kifelé a matrac :) 

 

nappali2.jpg

11) A nappaliban a TV-t felfúrtuk a falra. Bármelyik nagyobb áruházban lehet kapni falra rögzíthető TV állványt. Nagyon sok hely felszabadult.

12) És meg kellett oldani az örökös problémát: ruhaszáríró elhelyezés. Az egyértelmű volt, hogy a pillangó szárító nem fog többé elférni. Vissza a gyökerekhez. Vásároltunk egy pelenka-szárítót, más néven fregolit. Igaz, hogy csak negyed annyi ruha fér rá, de ezt legalább el tudom pakolni :) 

pelenkaszarito-500x500.jpg

 

Nemcsak anya 

A bejegyzés trackback címe:

https://lazababa.blog.hu/api/trackback/id/tr9010415590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása