Nemcsak anya

Nemcsak anya

Babaruhák kezelése

Mosás, vasalás...

2016. december 28. - Nemcsak anya

Amikor Babu megérkezett, akkor pár internetes oldalt végig kellett böngésznem, hogy mi a helyes babaruha kezelés. Hogy ezt Neked ne kelljen megtenni, írtam egy listát :) Remélem segít! 

1) A babaruhákat önállóan, a felnőtt ruháktól elkülönítetten mosom. 

2) Ahogyan a felnőtt ruhákat is szín szerint mossuk, úgy a baba rucik is igénylik a szín szerinti mosást. Ha erősen szennyezett pl. egy textil pelus, akkor a pelusoknak nyitok egy külön kupacot. 

13064062_10204515910458323_192733735_o.jpg

3) Bababarát mosóport, folyékony mosószert használok. Néha sima bőrkímélőt veszek. 

4) Nem használok öblítőt, mert a baba bőre még nagyon érzékeny, és ez irritálhatja. 

5)  A mosásnál (ruhák és pelenkák esetében is) mindig magas hőfokot, és hosszú mosási programot választok. 40 fokon nem halnak meg a bacik. 

6) Gyermekágyas időszakban (első 6 hét) mindent vasaljunk, amivel a baba érintkezik. A ruháit, az ágyneműt, a textil pelenkát, a fürdőlepedőt… A vasalással minden baktériumot megölünk, és fertőtlenítjük a textileket. Én továbbra is vasalok mindent (Babu 7,5 hós). Ennek szerintem az egyik oka, hogy imádom, ahogy Babu ruháiból felcsap a gőzölős vasaló talpa alól a babaillat :) 

7) A babának legyen legalább külön fürdőtörölközője, amit csak Ő használ. Ezt is a fent leírt módon mossuk és vasaljuk. 

8) Figyeljünk oda, hogy ne maradjon a ruhában olyan címke, ami esetleg szúrhatná a baba testét vagy zavarhatja. Ha mégsem vágjuk ki, és ez szúrja, akkor előbb-utóbb szólni fog érte :) 

 

Nemcsak anya 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lazababa.blog.hu/api/trackback/id/tr7011745455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása