Nemcsak anya

Nemcsak anya

Milyen szekeret vegyünk a babának? I. rész

Az első babakocsi (0-7 hó)

2016. szeptember 26. - Nemcsak anya

Az én kedves Férjem jóval Babu születése előtt kiművelte magát a piacon fellelhető babakocsikból. Két-három funkciós, mózes, hordozó, autós ülés, lapra szerelhető, esernyő, átfordítható, bolygó kerekű, tömött kerekű vagy pumpálható...csak kapkodtuk a fejünket. 

Az egyik fő kritérium volt az, hogy nem fogunk súlyos százezreket fizetni a babakocsiért. A sok lexikális tudás segített nekünk abban, hogy választani tudjunk, de azért a gyakorlat és a tapasztalat nagy úr :) Erről szól most ez a bejegyzés. 

1) Ott kezdtük ugye, hogy Apa elolvasott egy csomó babakocsis oldalt, meg felhasználói véleményeket. Javaslom, hogy nézzetek meg sok-sok videót. Szinte a legtöbb gyártó készít már videót, amiben a legtöbb funkció bemutatásra kerül. 

2) Aztán jól kifaggattuk a kisbabás ismerősöket is, hogy kinek és mi jött be. Ez azért volt izgi, mert mindenki mást mondott :) 

12077227_1076253032418978_547259655_n.jpg

3) Abban biztosak voltunk, hogy kell egy mózes rész, és egy hordozó, ami a kocsiba is betehető. A hordozónál azt érdemes megnézni, hogy mennyire süpped bele a baba. Ez a hordozó kialakításától és a baba méretétől is függ. Főleg újszülött korban izgalmas, mikor látod, hogy 'eltűnik a baba az ülésben". 

4) Mózesnél érdemes figyelembe venni a hosszát. Elég gyorsak nőnek a babák, és gyorsan kicsi lesz ez a rész. Szóval érdemes egy hosszabb mózest választani

5) A mózesnél és a hordozónál is fontos szempont a napellenző. Olyan típust válasszunk, aminek a napellenzője teljesen lecsukható. Babu legalábbis eléggé 'hisztis' a fényre. Ezért jó szolgálatot tesz egy mélyre húzható napellenző. 

6) Számomra nagyon jó volt, hogy Babu velem szemben volt. Láttam olyan kocsikat, ahol mindig háttal van a baba. Nekem ez nem volt annyira meggyőző. De ez is ízlés és szokás kérdése. 

7) Ha szembe süt a nap, akkor nagyon hasznos funkció, ha meg lehet fordítani a babát a hordozóval vagy a mózessel együtt (ilyenkor sajnos háttal van a baba). Vannak olyan típusok, ahol a tolókar mozgatható. Ez is jó. A lényeg, hogy legyen ilyen funkció. 

8) Én nagyon szerettem, hogy a babakocsi alsó kosara jó nagy.Csomó dolog elfér benne. Kényelmes bevásárláskor. 

12825265_1080417355335879_271902297_n.jpg

9) Ha felfújható kerekű babakocsit választunk (ami egyébként teljesen jól funkcionál), akkor térképezzük fel a környéken lévő biciklisboltokat  :) Nálunk 3 gumicsere volt 3 hónap alatt. Kicsit már 'untam'.  Állítólag mindig belementem valami tüskébe vagy szilánkba. 

10) A harmadik gumicsere után már kértem valami tartós állapotot. A szakember javasolt egy speciális anyagot, amit belefújnak a kerékbe, és ettől kisebb eséllyel lyukad ki. Ez egy keréktömítő anyag. Ez be is vált, mert innen kezdve nem lyukadt ki többet a gumi. 

11) A babakocsira szerelhető kis táska nagy szolgálatot tesz. Én imádtam. Elfér benne a kulcs, a telefon, és egy coffee to go is :) Ezt is érdemes már az elején beszerezni, ha nincs hozzá gyárilag. 

1d98_4_big.jpg

12) Hány funkciós legyen az első babakocsi? Hááát... Igazából az derült ki, hogy a sport részt, amiben már félig ülni is tud Babu, csak pár hétig használtuk, mert egyből lecseréltük a kocsit egy esernyőre csukhatóra a könnyebb szállíthatóság és közlekedés miatt. Ha most újra kocsit vennék, akkor biztosan csak a hordozó és a mózes számítana, és a sport ülést kihagynánk. 

13) Mielőtt megvennék a babakocsit, javasoljuk, hogy előbb próbáljuk bele a kocsi csomagtartójába. Szerintem még a boltban is megengedik. Persze egy eladó kíséretével :) Érdemes, mert hallottunk már olyat, hogy a babakocsi vásárlást egy autócsere is követte :) 

14) Szintén  a vásárlás előtt javasolt megkérni az eladót, hogy segítsen a hordozó bekötésében. Ezt az állapotot fotózzuk le, hogy ne a kórház előtt kelljen youtube videót nézni arról, hogy hogyan kell a 4 napos babát biztonságosan hazaszállítani :) 

 Nemcsak Anya 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lazababa.blog.hu/api/trackback/id/tr5811744265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása