Nemcsak anya

Nemcsak anya

Cumi tippek

Ha már cumi, akkor csak okosan :)

2016. szeptember 15. - Nemcsak anya

Arról nem szeretnénk írni, hogy jó-e a cumi vagy sem, és arról sem, hogy milyen előnye/ hátránya van. Abból a tényből indulok ki, hogy Babu cumizik, mióta a kórházból hazaérkeztünk. A bejegyzés arról szól, hogy mire figyeljünk, ha szeretett gyermekünk cumizik.

Pár gondolat, hogy mi hogyan alkalmazzuk a cumit. A cumi nálunk az alváshoz kötőtő eszköz. Napközben, játék közben nincs Babu szájában, de még a közelében sem. Ha nagyon kiabálós hangulatában van vagy épp tornán vagyunk, és már unalmas számára, akkor előfordul, hogy megkapja a cumiját. Ekkor is csak pár percre, amíg kicsit megnyugszik. Ez a szokás nem gondolnánk, hogy jó vagy nem jó. Mi erre álltunk be. Egyelőre működik. De most lássuk a cumis tippeket! :) 

c2.jpg

1) Mi elkövettük azt a hibát, hogy először nem a korának megfelelő cumit adtunk Babunak. Egy expo-n kaptuk ezt a cumit ajándékba, és nem volt rajta a kor jelölés. Másik cumi meg nem volt otthon az első napokban. Később szólt a védődő, hogy ez egy fél évesnek való cumi. Szóval tessék okosabbnak lenni és a hónapnak megfelelő cumit választani :) 

2) Ha lehet, akkor olyan márkát vegyünk, amit később is megtalálunk, és tudunk belőle másikat venni vagy meg tudjuk vásárolni a következő "korosztályos" cumit. Kockázatos, hogy egy más márkát/ típust elfogad-e a baba. 

3) Amennyiben mégis egy másik típusra kell átszokni, amit nem fogad el, akkor folyamodjunk trükkhöz. Nálunk az vált be cumiváltáskor, hogy az autóban kapta meg, és álmos volt. A két hatás erős volt annyira, hogy a szájában tartsa, és ne köpje ki. Második alkalommal már szinte simán ment az elfogadás. 

4) Ha valamelyik cumi bevált, akkor vegyünk belőle többet. Egy mindig legyen a pelus táskában, egy nagyiknál, egy a kocsiban... 

5) Babu volt olyan kis 'érzékeny', hogy hiába volt a kedvenc cumiból egy másik, ami új volt, azt kiköpte. Ekkor tanultam meg, hogy a kedvenc cumikat felváltva kell a baba keze(szája?) ügyébe. Így egyformán lesz koptatva és nem lesz probléma az elfogadással. 

6) A cumiláncok nagyon hasznosak. Karikás és karika nélküli cumira is kapható lánc. Így nem kell a kocsiban keresgetni vezetés közben, és a járdáról sem kell összekaparni a cumit séta közben. 

c3.jpg

6) Éjjelre sosem használtam cumiláncot (balesetveszély miatt). Ennek meg is lett az eredménye. Számos esetben ébredtem fel én is, és Babu is arra, hogy a cumi nagyot koppan a padlón, majd elhallgat :) Gyorsan elő is kerestem az ágyrácsvédőt. Azóta nem kopog a cumi. Kivéve mikor felette kidobja :) De ez egy másik esemény.

7) Kb. 5-6 hónapos volt Babu, amikor már ügyesedett annyit, hogy bele tudta tenni a szájába a cumit. Kivéve éjjel, amikor nem látta, hogy hol van. Ezt a nagy problémát oldja meg az áldott, éjjeli cumi, ami foszforeszkál. Így anya és baba is sokkal könnyebben megtalálja a sötétben. 

Nemcsak Anya 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lazababa.blog.hu/api/trackback/id/tr8311709335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása